Historiaa

Nastolan Teollisuusryhmä

Joukko Nastolalaisia teollisuusjohtajia kokoontui Lauri Lemettisen luona 10.3.1967 keskustelemaan teollisuuden tilasta ja tulevaisuudesta Nastolassa. Mukana olijat totesivat, että teollisuuslaitosten edustajat tuntevat hyvin huonosti toisensa ja vielä vähemmän toistensa teollisuuslaitoksia. Todettiin, että tähän on saatava muutos ja päätettiin käynnistää toimenpiteet asiantilan korjaamiseksi. Siten voitaisiin yhteisvoimin edistää teollisuuden menestystä Nastolassa.
 

Perustava kokous

Kokous pidettiin Kuivamaito Oy:ssä 11.4.1967.

Perustamiskokouksessa olivat läsnä:

Karl-Jan Govenius Upo Oy Muoviteollisuus
Urho Heikkilä Kuivamaito Oy
Erkki Inkinen Elementtituote Oy
Toivo Itkonen SW-Valmiste Oy
Lauri Lemettinen Levypyörä Oy
Aarne Sollo Painekojeet Oy
Sulo Varjonen Varjosen Puunjalostus Oy

 

Kunniapuheenjohtaja

Lauri Lemettinen
Levypyörä Oy

 

Nastolan Teollisuusryhmän perustajajäsen ja Levypyörä Oy:n toimitusjohtaja, teollisuusneuvos  Lauri Lemettinen (1926-2014) antoi mittavan panoksen teollisuuden ja yrittäjyyden kehitykseen Nastolassa. Hänen vahva yrittäjähenki ja tarmokkuus nostivat Levypyörä Oy:n alansa johtavaksi yritykseksi. Silti hänellä riitti aikaa kehittää yrittäjyyttä ja erityisesti teollisuutta Nastolan ja koko seudun parhaaksi. Lauri Lemettisen toiminta on oiva esimerkki siitä, kuinka yksityinen yrittäjyys ja kunnallinen elinkeinotoimi voivat saada merkittäviä tuloksia aikaan. Siihen tarvitaan hyvää yhteistyökykyä, keskinäistä luottamusta sekä tuloksiin tähtäävää aktiivisuutta. Nastolan menestys elinkeinopolitiikassa on osoitus tästä.  

Katso myös: www.kansallisbiografia.fi/talousvaikuttajat/?iid=1698

Kunniajäsen

Kauko Saario
Lahden Autokori Oy

 

Vilka Oy:ssä 8.3.1968 pidetyssä kokouksessa toivotettiin Lahden Autokori Oy tervetulleeksi Nastolan Teollisuusryhmään. Siitä alkaen toimitusjohtaja Kauko Saario on osallistunut aktiivisesti ryhmän toimintaan ja varsinkin liikenneasiat ovat olleet hänelle läheisiä.

Kun NastolanTeollisuusryhmän toiminta oli jatkunut 30 vuotta, julkaistiin juhlakirja "Tehtaassa ja valtateillä". Kirjan kirjoitti Kalevi Laalo